Hedef LGS Kamp Değerlendirme Raporumuz

Hedef LGS Kamp Değerlendirme Raporumuz

Hedef LGS Kamp Değerlendirme Raporumuz

26.02.2024 53

Ara tatil döneminde yapılan kapta;

1. Öğrencilerimizin katılımının beklenenin altında olduğu görülmüştür. Bu durumun nedenleri araştırıldığında ailelerin ara tatil döneminde il dışında olması, ara tatil döneminde öğrencilerini okula göndermek istememeleri ile öğrencilerin özel kurs ve dershanelere gitmelerinden kaynaklandığı görülmüştür.

2. Katılan öğrencilerin oldukça ilgili istekli olmaları kampın içeriğinin ve etkililiğinin artması sonucunu doğurmuştur.

3. Kampa katılan öğrencilerin okuldan farklı bir kurs, özel ders ya da dershaneye gitmedikleri ve bu nedenle okulda yapılan bu kampa ihityaçlarının olduğu görülmüştür. 

4. Düzenli katılım gösteren öğrencilerin kamp sürecinde ilerleme kat ettikleri, öğretmenler ile birebir çalışma fırsatı yakalayarak eksik kazanımlarını büyük oranda kapattıkları görülmüştür. 

5. İlerleme kaydedemeyen ya da çaba göstermeyen öğrenciler tespit edilerek okul rehber öğretmenimiz Büşra Uyanık ile görüşmeleri sağlanmış ve bu öğrencilerin sorunlarının çözümlerine odaklanılmıştır. 

6. Kampa istekli olamayan aileler ile görüşülerek bir kısmı ikna edilmiş ve öğrencilerin kampa gelmeleri sağlanmıştır. 

Sekizinci sınıf öğrencileri genel durumları ile ara tatilde LGS'ye hazırlanan öğrencilerimizle yapmış olduğumuz kamp değerlendirme toplantısı LGS ders öğretmenleri ile gerçekleştirildi. Toplantıda sene başından beri yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve  kamp sürecinde öğretmenlerden gelen dönütler ile yapılan deneme sınavı ve branş denemeleri değerlendirmeleri öğretmenlerimize toplu şekilde sunuldu. Öğrencilerimizin eksikliklerinin nasıl giderileceği, sınava kalan sürede yapılacak çalışmalar ile bir sonraki tatil döneminde gerçekleştirilecek olan kampta neler yapılacağı konuşuldu.