Okulumuz Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı İçin Başvuda Bulundu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Yalova Zehra Ekşinozlugil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmamHatip Lisesi ile proje yürütmeye karar verildi. Bu proje ile Türkiye'nin Marmara Bölgesindeki öğrencileri ile Güney Doğu Bölgesindeki öğrencilerinin birbirini, tarihlerini, coğrafyalarını, kültürlerini, değerlerini, eğitim ortamlarını yakından tanımaları amaçlanmıştır. İl seçiminde dikkat edilen asıl kriter; öğrencilerin daha önce hiç gitmediği ve tanımadığı bir yer olmasıdır. Bunun yanında her iki ilin de birbirinden farklı kültürlere, tarihi ve  doğal güzelliklere sahip olması bölgenin ve ilin seçiminde etkili olmuştur. Proje kapsamındaki faaliyetler, her iki okulun da pansiyon ve sınıf kapasiteleri uygun olduğundan farklı zamanlarda gerçekleştirilecektir.

Başlıca faaliyetler arasında, pansiyon uyum etkinlikleri, şehir içi kültür ve tanıtım gezileri, paneller, atölye çalışma etkinlikleri, kitap müzakereleri, toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetleri, mektup kardeşliği gibi etkinlikler yer almaktadır. Programa katılan her iki okulun öğrencileri de gittikleri okulun öğrencileriyle işbirliği ve dayanışma içinde olacak ve eğitim öğretim sürecine dahil olacaktır.  Böylece iki okul arasında kardeşlik köprüsü oluşacak ve örnek teşkil edecektir

30.01.2023 181

30-01-202330-01-2023